Balik Kampung dan luahan

Saat-saat yang dinantikan...
BALIK!!!..
Air Asia Flight 21 November 2010 ( 1:50 pm )
Azfar (Member) yang hantar aku ke LCCT.



Aku sudah lama memendam perasaan ini.
Tau tak korang.. Aku tak balik 2 kali raya p0n..
1. Hari Raya Aidilfitri
2. Hari Raya Aidiladha

Itulah penyebab utama aku..
Tidak raya bersama KELUARGA!!!
Kita boleh berkorban untuk belajar, TAPI berpada-padalah..
Aku lebih penting keluarga dari belajar..

Lagipun aku ni anak BONGSU tau..
Tau-tau jelah..
OK, Kenapa aku tak nangis??
Nangis pun sekejap..
Pandai-pandailah korang cari karakter aku camnei...
Nak jawapan sebab xnangis, Skip ke ---> *Skip

Kepada Iqbal (Abang angkat aku.. Hehe), terima kasih kerana ajak Beraya bersama..
Kenangan MANIS berlaku ( 4-12 September 2010)
Walaupun sekejap tapi itulah pengalaman hidup setiap manusia.

*Skip
Satu jer karakter yang aku bagitau kat korang..
Aku senyum apabila aku bermasalah..
Aku bermasalah sambil ceria..

Ok, aku menulis blog ni pukul 9.55 am.. dan aku mula bertolak pukul 10.00 am
Mungkin korang baca ni masa aku dalam kereta atau dalam kapal terbang atau sudah di kampung..(Rumah kesayangan)



Gembira

Saat yang aku nantikan sudah TIBA...



Tau tak pe bende tu??

FINAL EXAM SEMESTER HABIS DUDE!!!!!!!!!!!!!!



Bende tu jer..
Walaupun banyak soalan yang membuat aku blur hari ini, tapi bile aku terkenang kembali, hari ini merupakan last paper, semangat menjawab pulih tak sampai 3 saat..

Tapi satu agi bende paling happy dari tu..
Adalah esok kepada 20 November 2010... Hehe..

Terima kasih, pakar

Giler arr!!!
Memang giler...



Projek Database perlu anta pada tarikh 20 November 2010
Final Exam Database pada 20 November 2010
Huwahhhh!!!...

Nasib baek arr ade kengkawan yang hebat :
1. Fikri
2. Ellias
3. Iqbal
4. Teng
5. Zul

Terus terang arr aku cakap.. Aku tak tahu papep0n coding JSP==SQL tu.. giler..
Gune
Dreamweaver p0n masih terkapai-kapai...

Nasib ade yang
pakar diatas..

Yang aku dapat bantu just
amik sumber coding dari Dr buat tu.. Huh(Sangat memalukan)...

Free Subtitle Creator

FreeSubtitleCreator is a general-purpose, open-source SubStation subtitle editor that was created to help in many aspects of subtitle typesetting, timing and editing.



Features :
1. Import Movie to create a subtitle.
2. Save Project ( Continuosly editing and creating you subtitle movies)
3. Change text color, text font, text position in your subtitle.
4. Build (*.srt) format as a subtitle to your movie.
5. Easy to use.


Requirement
- Have wmp.dll at System32\
- 775KB ( ^^) Free Space Hard Disk..
- Window XP/Vista/7

Screenshots - result

1. Editing



2. Movie Results



DOWNLOAD

You also can see Aegisub 2.1.8

Makanan Ruji Aku

Salam semua...

Final Exam !!
Sebel0m aku membentangkan tajuk "Makanan Ruji Aku", aku nak ucapkan selamat berjuang kepada kawan2 semua yang menduduki peperiksaan akhir pada semester ini..

Terdapat 4 care-care untuk mendapat result bagus :

1. Belajar..
2. Belajar jer...
3. Belajar la wei~~
4. Shuh~~shuh!! pi belajar!!...



Aku tak tahu care len untuk mendapat result yang bagus.. ^^
------------------------------------------------------------------------------------------------
Makanan Ruji Aku
Pada semester ni, aku baru perasan bahawa aku telah melupakan makanan ruji yang sepatutnya iaitu NASI!!! Tetapi, Sosej sebagai pengganti makanan ruji ku!!
~~Pelik tapi Benar~~

Soalan mungkin keluar --> kenape boleh jadi camtu??

Jawapan ringkas :
Makanan tengah hari (Lunch)(Matahari tegak di kepala):
Nasi + Sosej

+ = Makanan Tengah Hari

Makanan Petang (Dinner)(Matahari terbenam di barat):
Roti + Sosej

= Makanan Petang

Aku dah "menceburi kegiatan"(Kesusasteraan Melayu) ini sejak aku masuk semester ini..

Kesimpulan diatas, Nasi dan Roti merupakan makanan lauk yang sedap bagi aku..
Manakala, SOSEJ merupakan makanan ruji yang mesti dimakan 2 kali sehari..

Itu saje pembentangan Makanan Ruji Aku.. giler!! sedikitnye pembentangan~~

------------------------------------------------------------------------------------------------
Soalan.. Adakah anda suka makan HOTDOG??


Ini merupakan makanan yang dipanggil =ROTI HOTDOG.

Anda suke ??

Dapat Duit


W0ooo H0ooo !!!


Ari ni aku dapat duit RM 5.00.. Giler arr..
Kenapa aku suke?? Sebab aku bole jimat kewangan dalam sehari..
Kal0 nak tengok perbezaan, cuba korang xmakan sehari, huh, lapa giler..
Sedangkan kite berpuasa makan pada petangnya..



Bukan itu saje, aku juge dapat air 100 Plus.. best gak dpt free..



Camnei aku dapat duit.. ??
Petang semalam, aku tolong kawan aturkan laptop yang ade problem..

1. Ade virus disable "Taskmanager".. mudah saje..
2. Window non-genuine.. mudah saje..
3. Folder dia ade checkbox jer.. mudah saje..

Dia nak bayar, tapi aku xsuruh.. Aku kata, "Xyah, tolong je la.."

Last-last sekali, tetiba jer atas meja aku ada duit.. Roomate aku gtaw, tu duit laptop..
Aku ketawa sambil suke sebab kenapa dia degil sangat nak bayar dan aku suke sebab aku memang dah takde duit.. Agip0n sebel0m ni aku dah post budget kewangan ku sebel0m ni..

Budget

Budget aku lari!!.. Budget aku lari!!... giler arr.. beli tisu pon tak mampu, nak lap air mate ni.. terpaksa gune kertas A4 ( yang sudah diconteng ) untuk lap air mate sebab disebabkan budget tu..

Kat sini aku nak share kisah kewangan..

Sebel0m ini, aku ngan memberku suka makan nasi padang... Best siud!!.. Murah agi tu..
Murah die RM 3.50 termasuk air.. Makanan p0n sedap giler...

Tetapi setelah aku "terkaji" budget pada 13 Oktober setelah menghabiskan Revive1.5liter dalam masa 2 jam (RM 3.60), aku baru teringat ngan kewangan aku.. Aku sebelom tu xsedar diri kot.. lupe kewangan..

Hasil budget yang aku kira (sehari):
Nasi + Kaki ayam = RM 2.00
Hotdog = RM 1.50
Air Water dispenser = Free!!!
Jumlah belanja sehari RM 3.50

Sebelom ini :
Nasi padang + Air = RM 3.50
Hotdog = Rm 1.50
Air water dispenser = Free!!!
Jumlah belanja sehari RM 5.00

Beza = 5.00 - 3.50 = RM 1.50
Bagi aku, RM 1.50 adalah makanan dinner aku untuk sehari iaitu Hotdog..

Countdown cuti dari sekarang ialah 38 hari lagi..
Maka,
38 x RM 5.00 = RM 190 --> Jika tidak kira budget.
38 x RM 3.50 = RM 133 ---> setelah budget..

Beza = 190 - 133 = RM 57
(RM 57 ÷ RM 3.50 =16 hari makan..)

Sekarang duit yang aku ada ialah RM 218.90 (bank dan wallet)
maka RM 218.90 - RM 133 = RM 85.90
Rm 85.90 untuk apa ???
Rm 60 ---> teksi ke LCCT..
Maka RM 85.90 - RM 60.00 = RM 25.90
RM 25.90 - RM 10(reload) = RM 15.90(Untuk reload seterusnya)

Itu lah kisah budget lari aku..
Harap member2 yang berdekatan dengan aku faham situasi ni...

Sweet Birthday

Befday.. Befday...

Skunk pukul 12:55 AM bersamaan 13 Oktober 2010 ( dalam laptop aku jer )
Betol ker ari nie befday aku?? Mustahil la.. aku lahir 7 Mac hari selasa..

Sebenarnye macam nie, aku sambut befday ari ni tapi bukan befday aku..
TETAPI befday si dia...

Aku siap beli air REVIVE 1.5 L agi.. Aku bercadang nak habiskan selama 1 minggu memandangkan aku sedang kebulur Semester ni.. Tetapi "priority" dia lebih tinggi dari "system penjadualan" pale aku ni, maka air tu akan ku habiskan tanpa menghiraukan kerugian dan kestabilan ekonomi kewangan kehidupanku di UPM..

Air Botol Revive 1.5Liter...


Wei, kengkawan!! sambut befday penting sebab kite ingin melihat kematangan dan proses penuaan(semakin tua) kita...

Jadi, ucaplah befday kepada orang yang kita sayang ( sori kesimpulan korap, aku amik subjek kesusahan melayu dulu )..